"Fasciatherapie en osteopathie herstellen samen de functie. Kinesitherapie helpt hierbij"

Therapieën

Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een discipline in de geneeskunde die het lichaam bekijkt als één geheel. Daarom wordt in de osteopathie niet alleen de klacht zelf  behandeld, maar wordt er ook nagegaan wat de  mogelijke oorzaken van deze klacht kunnen zijn. Met andere woorden  zoekt men naar het oorzakelijke letsel waarvan de huidige klacht een gevolg van kan zijn. Dit oorzakelijke letsel kan zowel in het bewegingsapparaat liggen als in de ingewanden als in de as schedel-heiligbeen. Op deze wijze is osteopathie een totaal behandeling en is het best mogelijk dat u behandeld wordt op een totaal  andere plaats dan waar uw klacht aanwezig is.


Verder lezen

Kinesitherapie

Kinesitherapie

Kinesitherapie wil letterlijk vertaald zeggen genezen door te bewegen. Hiermee worden zowel oefentherapie, trainingsadvies, ergonomisch advies en kinesitherapeutische handgrepen uitgevoerd door een kinesitherapeut.

Kinesitherapie wordt hier in de praktijk als aanvulling gebruikt bij fasciatherapie en osteopathie. Vooral in oefentherapie bij het revalideren is kinesitherapie essentieel. Mijn jarenlange ervaring  als kinesitherapeut helpt mij dagdagelijks  om als fasciatherapeut en osteopaat optimaal te functioneren.


Verder lezen

Fasciatherapie

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een innovatief kinesitherapeutisch concept dat ontstaan is uit de osteopathie. Op die manier vormt het de “missing link“ tussen kinesitherapie en osteopathie. De structuur bij uitstek waarmee gewerkt wordt, is de fascia (=  bindweefsel). Fasciae zijn  overal in het menselijk lichaam aanwezig en verbinden de diverse delen van  het menselijk lichaam zoals botten, spieren, zenuwen, bloedvaten, organen, ... met elkaar. Daardoor  hebben ze  een belangrijke invloed op  krachtoverdracht, doorbloeding en bezenuwing in het menselijk lichaam. Fasciae zijn bovendien zeer rijkelijk voorzien van receptoren (= soort waarnemende organen). Deze receptoren zijn belangrijk voor het bewegingsbewustzijn, lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn. 


Verder lezen
Copyright © Bert Van Look 2023. Alle rechten voorbehouden.
Website credits dataweb