Een eerste behandeling wordt altijd gestart met een kort vraaggesprek (= anamnese) waarbij we informeren naar de huidige hulpvraag maar ook naar de ziektegeschiedenis en relevante persoonsgegevens van de patiënt die belangrijk kunnen zijn voor de behandeling. Na de anamnese doen we grondig lichamelijk onderzoek in functie van de huidige hulpvraag met als doel om samen met de anamnese en in overleg met de patiënt een behandelplan te kunnen opstellen.
De behandeling bestaat uit manuele technieken uit de osteopathie en fasciatherapie en oefentherapie met sensoriële bewegingstherapie en introspectie(= fasciatherapie) en core stability training(= kinesitherapie) om te komen tot een betere beweeglijkheid, stabiliteit, kracht en lichaamsbewustzijn.
Fasciatherapie is een ervaringsgerichte therapie die werkt met specifieke aandacht en waarneming tijdens de manuele technieken en de oefentherapie. In overleg met de therapeut leert de patiënt kennis te halen uit de opgedane ervaringen tijdens de therapie. Door deze innovatieve aanpak kan er een positieve invloed zijn op de continue wisselwerking tussen lichaam en geest.